Nadziewarki

Nadziewarki

Przemysł mięsny

    • Instalacja Krämer+Grebe do nadziewania wędlin surowych (dojrzewających) z 2 stacjami, używana.

      Zasada działania:

      Instalacja Krämer+Grebe do wędlin surowych jest specjalnie przeznaczona do nadziewania wysokiej jakości wielkokalibrowych wędlin dojrzewanych zimnym dymem. Nadziewanie odbywa się niezwykle delikatnie na zasadzie tłoka, nie dochodzi więc do rozmazywania farszu. Efektem jest absolutnie klarowna i jednolita struktura, co przyczynia się do skrócenia czasu dojrzewania, a tym samym do obniżenia kosztów! Ponadto farsz wędlin surowych nadziewanych przy pomocy instalacji Krämer+Grebe jest bardziej zwarty.

      W firmie Könecke w Bremie, do której również sprzedaliśmy taką instalację, odbywa się nadziewanie w konfekcjonowane osłonki o stałej długości w ilości około 2900 g farszu zamiast 2600 g, a zatem około 12% więcej farszu niż w przypadku stosowania konwencjonalnej nadziewarki! Oznacza to oszczędność kosztów osłonki oraz zmniejszenie zapotrzebowania na miejsce w dojrzewalni. Poza tym obniżenie wartości pH odbywa się szybciej, przez co skraca się czas dojrzewania. Z podanych powodów instalacje Krämer+Grebe są stosowane przez wszystkich wiodących producentów wędlin surowych, np. Stockmeyer, Wiltmann, Reinert w Niemczech lub Hertz oraz Pick na Węgrzech.

      Specyfikacja

      • Instalacja w całości ze stali nierdzewnej.
      • Podnośnik załadowczy do znormalizowanych wózków do farszu 200 l.
      • Centralna prasa próżniowa z hydraulicznie obsługiwaną przezroczystą pokrywą, ślimak doprowadzający do napełniania cylindrów ze stali nierdzewnej, głowica dociskowa do zagęszczania farszu.
      • Pomp próżniowa z pierścieniem wodnym do usuwania powietrza, regulowana wysokość próżni, kompletna z orurowaniem, wydajność 325 m3/h.
      • Podnośnik do podawania napełnionych cylindrów transportowych na górny tor, po który cylindry toczą się do poszczególnych stacji nadziewania.
      • Tor górny i dolny (dla powrotu cylindrów do prasy) pomiędzy prasą i obydwoma stacja nadziewającymi.
      • 4 cylindry transportowe ze stali nierdzewnej, z płaszczem izolacyjnym.
      • 2 stacje napełniania, każda z agregatem hydraulicznym 5,5 kW, prędkość nadziewania regulowana bezstopniowo.
      • 2 urządzenia porcjujące (1 na stację nadziewania), zakres porcjowania 300 – 10.000 g.
      • Sterowanie z pamięcią programowalną do pracy w trybie ręcznym i automatycznym.
      • Przyłącze wtykowe do wszystkich popularnych klipsownic.
      • Osobna szafa sterownicza ze stali niedrzewnej, z ramą podstawy.
      • Zasilanie elektryczne 400 V / 50 Hz.
      • Zapotrzebowanie na miejsce około 5 x 7,5 m.

      Cena ex works Europa Zachodnia, bez podatku VAT: EUR 297 300,00

      Dla porównania: cena nowej instalacji CFS-Krämer+Grebe z dwoma stacjami wynosi około EUR 700.000,00!

    • Handtmann nadziewarka próżniowa, Typ : VF 80, pojemność leja: 80 litrów, z panelem sterowania, z systemem porcjonowania i zakręcania. Po kapitalnym remoncie.
      Cena: € 30 500,- netto

    • Handtmann nadziewarka próżniowa, Typ : VF 100, pojemność leja: 80/160/240, z załadunkiem, z systemem porcjonowania i zakręcania. Po kapitalnym remoncie.
      Cena: € 40 000, – netto

    • Handtmann nadziewarka próżniowa, Typ : VF 300, z panelem sterowania, z systemem porcjonowania i zakręcania, z załadunkiem. Po kapitalnym remoncie.
      Cena: € 50 000,- netto

    • Nadziewarka próżniowa typ VF 200 firmy HANDTMANN – po kapitalnym remoncie

    • Nadziewarka próżniowa typ ROBBY 2 firmy VEMAG

    • HANDTMANN nadziewarka próżniowa typ VF 200 z automatyczną klipsownicą DCA-E lub FCA3441