#

Piekarnictwo

Przemysł piekarniczy charakteryzuje się dużą różnorodnością przeznaczonych do mycia produktów. Ponadto rodzaj zabrudzeń jest bardzo zróżnicowany, co jest mocno zależne od rodzaju produktu, który jest wytwarzany w piekarni. Jest rzeczą oczywistą, że do mycia mocno zabrudzonych blach wymagane jest odmienne podejście, niż w przypadku mycia pojemnika, w którym był transportowany zapakowany chleb.

Lata doświadczeń w tej branży, pomogło NUMAFIE zaoferować rozwiązania do mycia:

  • Pojemników Broban
  • Koszy Omega
  • Blach do pieczenia
  • Standardowych skrzynek (V-mags) - cymbrów

Oprócz pełnego mycia wyżej wymienionych rzeczy, często powstaje potrzeba mycia pojemników dla suchych produktów takich jak np. pieczywo w opakowaniu lub bez. W tej sytuacji możemy zagwarantować, iż gotowe wyroby piekarnicze mogą być od razu umieszczone w pojemnikach, które zostały przed chwilą umyte w stacjach NUMAFA.

Potencjalne rozwiązania można znaleźć w poniższych linkach. Oczywiście, można również skontaktować się z jednym z naszych pracowników sprzedaży.

Odpowiednie maszyny:

Myjki Pojemników:

50 - 2000 pojemników na godzinę - od małego do średniego zabrudzenia (ECM)

500 - 5000 pojemników na godzinę - od średnio do silnego zabrudzenia (ECM Q)

1.500 - 7.500 pojemników za godzinę - silne zabrudzenia (ECM P)

Myjki Kontenerów

6-20 kontenerów na godzinę ( CWM 200) – 200litrowe cymbry

6 - 25 kontenerów na godzinę (CWM 1000) - 1000litrowe kontenery

50 - 125 pojemników na godzinę (CWM DLT) - 1000litrowe pojemniki

Myjki Palet

Pionowa (PWMV)

Pozioma (PWMH)